vrijdag 29 november 2013

Foodblogswap november 2013

Ook in november heb ik mezelf weer aangemeld voor de foodblogswap. Ik ben eigenlijk van plan om er een maandelijkse traditie van te maken en tot op heden lukt me dat goed. Sinds de eerste maand dat ikzelf meedoe heb ik nog nooit af hoeven haken.

Bij de foodblogswap vind ik het altijd erg leuk om recepten te kiezen die niet direct 'in mijn straatje' passen, maar deze keer zoek ik het toch een beetje 'dicht bij huis'. Ik zie namelijk op de website van http://www.zusjeskokenover.nl (waarvan ik deze maand mag kiezen), een basisrecept van 'roerdeeg'. Dit recept mag eigenlijk niet op mijn blog ontbreken, aangezien ik heel erg van bakken houd. Vandaar dat ik dit recept gekozen heb: Roerdeeg met appel!

Tijdens de bereiding had ik er even hard hoofd in. Er staat namelijk in het recept dat je het deeg in de vorm moet gieten... Bij mij was er echter weinig te gieten. Zoals je hiernaast kunt zien heb ik het deeg gewoon in de vorm geschept. Daarna heb ik het natuurlijk wel netjes verspreid, maar het ging even 'op goed geluk' de oven in.

Het resultaat is gelukkig geweldig. Een makkelijk te maken deeg, dat je kunt beleggen met fruit naar eigen keuze. Ik heb nu dus netjes het recept gevolgd en ik kan je zeggen dat het zo al een aanrader is! Het lijkt me erg leuk om met deze basis verder te gaan experimenteren met ander fruit en/of andere toppings. Heb er nu al zin in ;-)

Floortje en Marjolijn: Bedankt dat ik iets van jullie site mocht maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten