vrijdag 29 november 2013

Recept: Roerdeeg (met fruit)

Roerdeeg (met fruit)

Ingrediënten
125 gram zachte boter
125 gram suiker
3 eieren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
4 eetlepels melk
500 gram fruit

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Mix de boter en suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door totdat de suiker helemaal is opgenomen.
Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en roer het tot een samenhangend beslag. Wanneer het beslag te stroperig is, voeg er dan 1 tot 4 eetlepels melk aan toe.
Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnede van 26 cm) of spreid het uit over een ingevette bakplaat.
Verdeel het fruit over het beslag en druk het fruit er een beetje in.
Zet de taart in de oven en bak hem in 40 – 50 minuten gaar. Controleer met een cocktailprikker of de taart gaar. Haal de taart uit de oven, strooi er wat kristalsuiker en/of kaneel over en laat de taart afkoelen.

Lekker met een flinke dot slagroom of custard.

Voedingswaarde voor 1 stuk appeltaart (bij 10 stukken)
Calorieën: 266
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 36 gram
Eiwit: 4,5 gram

Bron
http://www.zusjeskokenover.nl
Ik heb dit recept gemaakt in het kader van de foodblogswap van november 2013.