woensdag 25 december 2013

Foodblogswap december 2013

Het is alweer december, de altijd drukke, maar toch ook heel gezellige maand. Ondanks de drukte wil ik toch ook deze maand de foodblogswap niet missen. Ik mag deze week iets kiezen van http://etenmaken.blogspot.nl... En dat valt niet mee, want er staan veel lekkere gerechten op deze blog!

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de scones te maken. Ik heb al eens eerder scones gemaakt voor een 'high tea', maar toen heb ik een kant en klaar pak gekocht waaraan ik alleen water toe hoefde te voegen. Dat is natuurlijk niet echt bakken (en eigenlijk zelfs schandalig voor iemand met een kookblog). Daarom is dit voor mij de ultieme kans om eens écht zelf scones te maken.

Ik vond het wel even wennen dat ik bewust het deeg niet door en door moest kneden. Normaal moet je blijven kneden totdat het deeg helemaal soepel is, maar ik wilde me netjes aan het recept houden. En dat heb ik dan ook gedaan. Met als resultaat: lekkere scones die perfect van structuur zijn. Omdat ikzelf van een beetje zoetere scones houd, ben ik de scones nog een keer gaan maken. Als aanvulling op het recept heb ik nog 15 gram vanillesuiker toegevoegd. Zo vind ik ze echt het allerlekkerst, vooral als ze net uit de oven komen! Het is echt een aanrader: veel lekkerder dan de scones uit een pakje en bijna net zo veel/weinig werk!

http://etenmaken.blogspot.nl: Leuk (en lekker) dat ik van jouw blog heb 'geswapt'.