donderdag 19 december 2013

Recept: Appelcompote

Appelcompote

Ingrediënten
1 kilogram appels
50 gram rozijnen (gewassen)
100 gram suiker
50 milliliter Licor 43
150 milliliter water
vanillemerg uit een half stokje

Bereiding
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Doe de appel dan in grove stukken in een pan. Voeg hieraan de rozijnen, suiker, likeur en water toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit 15 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en stamp de appels tot moes. Je kunt zelf bepalen hoe grof je het graag zou willen hebben. 

Zet na het stampen de pan even terug op het vuur, zodat de compote weer goed heet wordt. Vul dan schone weckpotjes (ik heb er drie van 500 milliliter gebruikt) tot de rand met de compote en sluit ze goed af. Zet de potjes op de kop terwijl ze afkoelen. Draai ze na een klein half uurtje weer om en laat ze nog verder afkoelen tot kamertemperatuur. 

Controleer of de potten goed gesloten zijn! Ongeopende potten kun je bewaren op een koele, donkere plek. Geopende potten kun je het beste bewaren in de koelkast.

Voedingswaarde per potje van 500 milliliter
Calorieën: 402
Vet: 0,7 gram
Koolhydraten: 96 gram
Eiwit: 1,4 gram