donderdag 19 december 2013

Recept: Beenham in ketchup-honingmarinade


Beenham in ketchup-honingmarinade

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram beenham

voor de marinade
50 gram tomatenketchup
75 gram honing
2 theelepels worcestersaus
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel Italiaanse kruiden
scheutje citroensap

om het af te maken
25 gram honing
scheutje citroensap
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
snufje peper en zout

Bereiding
Snijd met een scherp mes de beenham enkele malen in, ongeveer tot de helft. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de beenham hier goed mee in. Leg de beenham in en ovenschaal en laat de marinade een tijdje (minimaal en half uur) intrekken. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet de beenham een uur in de hete oven. Een kwartier voor het einde smeer je de beenham aan de bovenkant in met de gemengde ingrediënten die staan bij 'om het af te maken' en zet je de beenham terug in de oven. Controleer voor het serveren even op gaarheid.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 251
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 26 gram
Eiwit: 19 gram