zondag 8 december 2013

Recept: Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels

Ingrediënten
Enkele vellen bladerdeeg
Extra vierge olijfolie
Diverse toppings, denk aan: kaas, maanzaadjes, sesamzaadjes, pesto, zeezout, grove peper, enz.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw een vel bladerdeeg dubbel en rol hier enkele malen overheen met een deegroller. Snijd het deeg dan in lange repen. Draai deze repen enkele malen om hun eigen as, zodat er een lichte 'kronkel' ontstaat. Leg de reep op een bakplaat waarop je een vel bakpapier hebt gelegd. Besmeer de stengels licht met olijfolie. Bestrooi het (naar smaak) met één (of meerdere) topping(s).
Herhaal de bovengenoemde stappen totdat je voldoende stengels hebt (of totdat de bakplaat vol ligt). Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de stengels in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Normaal gesproken plaats ik graag de voedingswaarde bij een gerecht, maar in dit geval is dat erg lastig, aangezien ik niet weet hoe groot de stengels precies worden en welke topping er gekozen wordt.