donderdag 19 december 2013

Recept: Erwtensoep

Erwtensoep

Ingrediënten

2 1/2 liter water
500 gram spliterwten
375 gram rookworst
500 gram vleesribbetjes
3 runderbouillonblokjes
50 gram boter
750 gram gemengde soepgroenten
Peper en zout

Bereiding
Breng de spliterwten met 2 1/2 liter water, de ribbetjes en een snuf zout aan de kook. Schep zodra het water kookt het schuim eraf en voeg de bouillonblokjes toe en laat het geheel rustig pruttelen. Op deze manier kook je de erwten vanzelf 'kapot'. Haal de ribbetjes na 1 1/2 uur uit de pan.

Smelt in een ander pannetje de boter en fruit hierin de groenten even aan. Voeg hieraan een halve liter water toe en breng het aan de kook. Voeg de groenten met het kookvocht toe aan de soep. Haal nu het vlees van de ribbetjes en snijd de rookworst in plakjes. Voeg dit toe aan de soep. Breng de soep op smaak met nog wat peper en zout.

Voedingswaarde van de hele pan
Calorieën: 4102
Vet: 183 gram
Koolhydraten: 330 gram
Eiwit: 292 gram