zaterdag 14 december 2013

Recept: Glühwein, alcoholvrij

Glühwein, alcoholvrij

Ingrediënten
1 liter druivensap (blauw)
2 sinaasappels
8 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 centimeter gemberwortel

Bereiding
Doe de kruidnagels, het kaneelstokje en de gemberwortel in een kruidenbuiltje. Ik gebruik hier zelf 'mount everest' theefilters voor. Warm de druivensap met daarin het kruidenbuiltje op in een pan. Voeg hieraan 1 sinaasappel toe, goed schoongeboend en in grove stukken. Breng het kort aan de kook en laat het dan een half uurtje sudderen.

Je kunt de glühwein nu af laten koelen en tot gebruik (enkele dagen) bewaren in de koeling. Warm de glühwein voor het serveren opnieuw op en voeg aan ieder glas een schijfje sinaasappel toe.

Voedingswaarde 250 milliliter 
Calorieën: 182
Vet: 0,3 gram
Koolhydraten: 45 gram
Eiwit: 2 gram