donderdag 19 december 2013

Recept: Italiaans stoofpotje

Italiaans stoofpotje

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
125 gram magere spekblokjes
1 ui, gesnipperd
500 gram magere runderlappen in blokjes
2 aardappelen, in blokjes
100 gram wortel, in blokjes
2 tomaten, in stukjes
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
125 milliliter gekookt water met daarin een half bouillonblokje
125 milliliter witte wijn
Peper en zout

Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en bak het spek uit. Fruit de ui mee en schep het vlees met zout en peper erdoor. Bak dit alles tot het vlees rondom bruin gebakken is en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe. Breng het geheel kort aan de kook en laat het vlees daarna op laag vuur (met een vlamverdeler) ongeveer 2 uur sudderen. Voeg na 1 1/2 uur de aardappel en wortel toe. Deze sudderen dus nog een half uurtje mee. De aardappel zorgt voor extra binding.

Voedingswaarde voor een 1-persoons portie
Calorieën: 476
Vet: 16 gram
Koolhydraten: 42 gram
Eiwit: 36 gram