donderdag 19 december 2013

Recept: Kip in ahorn-mosterdmarinade


Kip in ahorn-mosterdmarinade

Ingrediënten voor 4 personen
800 gram kipdijlapjes
50 gram mosterd
50 gram ahornsiroop
10 gram balsamicoazijn
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de mosterd met de ahornsiroop en de balasamicoazijn in een kommetje.

Doe de kippendijen in een vuurvaste ovenschaal. Giet de marinade over de kip en smeer de kip goed in, zodat het helemaal bedekt is. Bestrooi de kip met nog wat zout en peper.

Zet het geheel 40 tot 45 minuten in de oven. Draai halverwege de kip om. Laat voor het serveren de kip 5 minuten rusten. Overgiet de kip nog met wat saus en smullen maar!

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 303
Vet: 11,4 gram
Koolhydraten: 12 gram
Eiwit: 40,5 gram