donderdag 19 december 2013

Recept: Spinaziestamp met rookworst

Spinaziestamp met rookworst

Ingrediënten (voor 3 personen)
500 gram geschilde aardappels (om te stampen)
zout en peper
1 eetlepel vloeibare boter (light)
375 magere rookworst, in plakjes gesneden
4 uien, in halve ringen
300 gram spinazie (vers)
Een snuf nootmuskaat
10 gram peterselie
50 gram zure room

Bereiding
Kook de aardappels (volgens de verpakking).
Verhit in de tussentijd de boter in een pan en bak hierin de worst. Voeg na enkele minuten de uien toe en bak deze nog enkele minuten mee, totdat ze een mooie lichtbruine kleur hebben.

Voeg aan het einde van de kooktijd van de aardappels de spinazie toe totdat deze geslonken is. Dit gaat heel snel! Giet het direct af en laat het goed uitlekken. Pureer de aardappels en spinazie met een stamper. Voeg dan de nootmuskaat, peterselie en zure room toe en roer het geheel goed door. Breng het op smaak met peper en zout en verdeel alles over de borden.

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 567
Vet: 23 gram
Koolhydraten: 69 gram
Eiwit: 25 gram