donderdag 19 december 2013

Recept: Spruitjes met ahorn-mosterd vinaigrette

Spruitjes met ahorn-mosterd vinaigrette

Ingrediënten (voor 2 personen)
400 gram spruitjes (schoongemaakt en in 4-en gesneden)
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel ahornsiroop
zout en peper

Voor de vinaigrette
25 gram ahornsiroop
25 gram mosterd
10 gram balsamicoazijn
1 klein teentje knoflook, geperst
peper en zout
2 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.

Verspreid de spruitjes (die je enigszins 'losmaakt') in een ovenschaal. Besprenkel het met de olijfolie de ahornsiroop en een snufje zout en peper. Hussel het even goed door elkaar, zodat de spruitjes gelijkmatig zijn bedekt met de olie en siroop. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie.

Plaats de spruitje gedurende 20 minuten in de oven.

Voor de vinegraitte doe je alle genoemde ingrediënten in een potje dat je goed af kunt sluiten. Schud krachtig, zodat de ingrediënten goed gemengd worden.

Besprenkel vlak voor het serveren de spuitjes met de vinaigrette (naar smaak).

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 178
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 14 gram
Eiwit: 3 gram