donderdag 19 december 2013

Winter-weekmenu

Winter-weekmenu

Maandag: Italiaans stoofpotje met koolraappuree
Smaakvolle stoofpot met een Italiaans tintje. Ik maak deze stoofpot alvast klaar op zondag. Ten eerste heb ik dan ruim de tijd om het lekker te laten sudderen. Ten tweede is het de volgende dag nóg lekkerder.

Dinsdag: Kippendijen en spruitjes, met aardappelpuree
De kip wordt bereid met een marinade van mosterd en ahornsiroop. Deze ingrediënten zijn ook de basis voor de vinaigrette bij de spruitjes. Dit maakt het een mooi geheel! 

Woensdag: Ragù alla Bolognese met pasta
Een smakelijke Italiaanse saus (voor over de pasta), die wat winters aandoet door de toevoeging van rode wijn.

Donderdag: Spinaziestamp met rookworst
Een lekker stamppotje met rookworst met een verrassende twist.

Vrijdag: Beenham en ovenaardappels met wintergroenten
Dit beenhammetje wordt op smaak gebracht met een zelfgemaakte ketchup-honingmarinade. De aardappels en wintergroenten gaan (iets later) gewoon mee in de oven. Erg gemakkelijk!

Zaterdag: Zuurvlees met frietjes en appelcompote
Het echt Limburgse stoofpotje 'Zoervleisj', met zelfgemaakte appelcompote en frietjes. Dat is genieten met een 'zachte G'.

Zondag: Erwtensoep
Heerlijke maaltijdsoep. Kleed het zelf verder aan met bijvoorbeeld roggebrood en spek of bladerdeegstengels.