woensdag 8 januari 2014

Keukengadget: KitchenAid Artisan

Mijn KitchenAid is mijn grote vriend in de keuken. Ik heb er lang voor gespaard en vaak getwijfeld of het apparaat het geld echt waard zou zijn, maar ik heb echt nog geen seconde spijt gehad van de aanschaf. Ten eerste is het echt een sieraad in de keuken. De keizerrode kleur (wat ik toch beschouw als de 'originele KitchenAid-kleur') vind ik heel mooi en het design is stoer en degelijk. Maar ik heb het apparaat natuurlijk niet aanschaft om mooi staan te wezen op het aanrecht.

Het belangrijkste is natuurlijk wat je er allemaal mee kunt doen. In eerste instantie lijkt de KitchenAid Artisan vooral een 'mixer'. Standaard wordt hij geleverd met een roestvrijstalen mengkom, een draadgarde, een menghaak, een deeghaak en een schenkschild. Met deze accessoires kun je inderdaad mixen, mengen en kneden en dankzij het schenkschild lukt dit goed zonder te knoeien.  Dit zijn natuurlijk niet heel ingewikkelde kunstjes, maar ik vind het in ieder geval heel erg fijn om mijn handen vrij te hebben tijdens bijvoorbeeld het mixen, zodat ik ondertussen andere handelingen uit kan voeren.

Daarnaast is de KitchenAid uit te breiden met allerlei handige extraatjes. En ja, ook deze zijn niet goedkoop, maar (wat ik tot heden ervaren heb) wel superhandig in de keuken. Ik vind het ook leuk om te kijken wat er nog meer mogelijk is en om telkens weer iets te wensen te hebben. Daar ga ik dan flink voor sparen. Zodra ik het dan aangeschaft heb, ben ik weer zo blij als een kind en geniet ik echt van mijn nieuwe aanwinst. In de toekomst zullen er op mijn blog dus zeker KitchenAid-accessoires toegevoegd worden aan mijn 'Keukengadgets'.