zondag 19 januari 2014

Recept: Couscous met gebakken groenten

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika (150 gram), in kleine stukjes
1 groene paprika (150 gram), in kleine stukjes
1 courgette (250 gram)', in kleine stukjes
2 stengels (100 gram) bleekselderij, in kleine stukjes
275 gram couscous (onbereid)
2 groentebouillonblokjes

Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg daarna de groenten hieraan toe en laat het eventjes bakken.

In de tussentijd kun je de couscous bereiden volgens de verpakking. Voeg aan het kokend water dat je gebruikt de bouillonblokjes toe. Wanneer de couscous klaar is, voeg je het toe aan de gebakken groenten en roer je het geheel nog even goed om. Zo heb je een heerlijk en gezond bijgerecht.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 324
Vet: 5 gram
Koolhydraten: 60 gram
Eiwit: 5,3 gram