zaterdag 11 januari 2014

Recept: Gebakken sliptongetjes

Ingrediënten
4 sliptongetjes
Bloem
75 gram roomboter
Zout en peper

Bereiding
Spoel de sliptongetjes af met water en dep ze droog een stukje keukenpapier. Wentel de tongetjes door de bloem, zodat ze mooi bedekt zijn. Klop de overtollige bloem er voorzichtig vanaf en bestrooi met peper (liefst uit de molen) en zout.

Smelt de boter in een grote koekenpan. Zodra de boter goed verhit is, leg je de tongetjes in de pan. Keer ze na drie minuten om en laat ze ook op deze zijde 3 minuten bakken.

Wat ik verder nog kwijt wil
Verwarm de borden waarop je serveert, anders is je tong heel erg snel koud! Verder serveer je de tong met een aardappeltje en groenten naar keuze. 

Voedingswaarde per stuk
Calorieën: 167
Vet: 9,3 gram
Koolhydraten: 6 gram
Eiwit: 15 gram