maandag 27 januari 2014

Recept: Mediterrane ovenschotel met pangasiusfilet


Ingrediënten (voor 4 personen)
4 pangasiusfilets (uit de diepvries)
200 gram cherrytomaatjes
250 milliliter kookroom light
4 theelepels kruidenboter
1 rode ui
paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
zout
1 eetlepel olijfolie


Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet een klein scheutje olijfolie in een ovenschaal. Zorg dat de bodem bedekt is met een dun laagje, smeer het eventueel uit met een keukenkwast. Leg hierin de bevroren visfilets. Bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden en zout. Knijp de knoflook eroverheen uit. Snijd de rode ui in dunne halve ringen, verdeel deze over (en tussen) de vis. Halveer de tomaatjes en leg deze met de snijkant naar beneden op de vis. Neem een paar theelepeltjes kruidenboter (1 theelepel per vis is voldoende) en verdeel dit in kleine stukjes tussen de filets. Giet de kookroom over het geheel. Zet de ovenschotel nu in de oven op 200 graden voor 45-60 minuten of 20-30 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid.

Serveer de ovenschotel met couscous met gebakken groenten.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 243
Vet: 11,5 gram
Koolhydraten: 10,4 gram
Eiwit: 23,6 gram

Bron
http://marjoleinvhoutum.wordpress.com
Ik heb dit recept gemaakt in het kader van de foodblogswap van januari 2014