woensdag 5 februari 2014

Keukengadget: BK Slow Cooker

Ik ben een groot fan van stoofpotjes en andere gerechten die een lange bereidingstijd hebben. Heel vaak zet ik in het weekend een stoofpannetje op en sudderplaatje, ga ik 'mijn ding doen' en roer ik tussentijds even door de pan. Heerlijk! Maar soms is dat niet zo praktisch… tenminste: Ik durf niet zo goed op pad (of een wandelingetje maken) wanneer het gas aanstaat. Deze slowcooker is voor mij dan ook een uitvinding. Deze slowcooker is eigenlijk een combinatie tussen een tajine en een terracotta stoofpot. Het is ook nog vrij gezond (ligt natuurlijk aan de ingrediënten die je gebruikt), want je maakt nauwelijks gebruik van olie of ander vet. Receptideeën staan overigens in het meegeleverde boekje.

Het werkt als volgt: Je zet de twee delen van de slowcooker in het water, zodat het voldoende vocht opneemt. Je maakt de benodigde ingrediënten klaar, soms moet je bijvoorbeeld al iets even aanbakken. Alle ingrediënten gaan in de slowcooker. Deze zet je in de oven die nog níet voorverwarmd is en na enkele uurtjes is het gerecht klaar. Vleesgerechten zijn heerlijk mals!

Ikzelf vind het ook heel erg handig om de BK Slowcooker te gebruiken als ik gasten te eten krijg. Overdag kan ik alles maken en eventuele pannen en dergelijke alvast afwassen. 's Avonds gaan gewoon de BK-pannen op tafel. Ze zien er namelijk nog leuk uit ook!

Inmiddels ben ik de gelukkige eigenaar van twee van deze slowcookers. In principe kun je voor 1 of 2 personen best de BK Slowcooker van 22 cm gebruiken. Het witte bord kan je gebruiken voor 1 persoon, omgedraaid (de terracotta zijde) is voldoende voor 2 personen. Er bestaan ook kleinere en grotere versies. Ikzelf heb ervoor gekozen om er ééntje van dezelfde maat extra bij te bestellen voor als er meer mensen komen eten. Dezelfde slowcookers zijn stapelbaar in de kast en ze passen samen in de oven (en ik heb een niet al te grote combi-oven). Dat vind ik wel zo prettig.

Wanneer ik recensies lees zie ik vaak staan dat ze mooi blijven. Ik moet bekennen dat mijn Slowcookers er aan de buitenkant nog prima uitzien, maar aan de binnenkant zie je toch dat er kleurverschillen komen door het gebruik van de ingrediënten en de warmteverschillen. Ook is er in 1 van de 'witte borden' ook een barst gekomen. Waarschijnlijk komt dit doordat deze niet voldoende water 'opgezogen' had voordat ik hem in de oven deed… Het eindresultaat van de gerechten is er niet minder om, maar ik vond dat wel belangrijk om even te melden.

Deze BK Slowcooker is te bestellen bij bol.com. Mocht je er meer over willen weten, dan kun je me natuurlijk altijd mailen.