vrijdag 21 maart 2014

Recept: Cherrypotatoes uit de oven

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram cherry potatoes
2 eetlepels olijfolie
Enkele takjes rozemarijn
Enkele takjes tijm
2 teentjes knoflook, geperst
Snufje peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappeltjes en snijd ze doormidden. Dep ze goed droog met keukenpapier.
Besprenkel een ovenschaal met olijfolie. Doe hierin de aardappeltjes. Voeg hieraan naar smaak de knoflook, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Schud het geheel even om en besprenkel het met nog wat olijfolie. Zet het 40 minuten in de oven. En klaar is je simpele, maar zeer smaakvolle bijgerecht.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën:186
Vet: 8 gram
Koolhydraten: 24 gram
Eiwit: 3 gram

Wat ik nog kwijt wil
Deze extra kleine roseval-aardappeltjes kwam ik bij toeval tegen op de markt. Natuurlijk kun je ook gewoon de grote variant gebruiken, maar dit formaat is wel erg lekker, doordat je veel krokant schilletje hebt!