vrijdag 21 maart 2014

Recept: Andijviestamppot

Ingrediënten voor 4 personen
800 gram kruimige aardappelen (geschild)
500 gram andijvie (in reepjes)
150 gram magere spekblokjes
1 eetlepel crème fraîche
1/2 theelepel mosterd

Bereiding
Kook de aardappelen gaar in ruim water. Bak in de tussentijd de spekblokjes uit.

Voeg de laatste minuut de andijvie toe. Dompel de andijvie onder in het kokend water en giet dan direct het geheel af (in een vergiet). Stamp de aardappelen (samen met de andijvie). Voeg de spekblokjes, de crème fraîche en de mosterd toe en roer het geheel goed door. 

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 287
Vet: 9 gram
Koolhydraten: 46 gram
Eiwit: 11 gram

Wat ik nog kwijt wil
Deze stamppot is heerlijk met een gehaktbal met jus.