vrijdag 21 maart 2014

Recept: Cannelloni

Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gram verse spinazie
1 middelgrote ui (gesnipperd)
100 gram walnoten (fijngehakt)
2 eetlepels vloeibare boter (light)
2 eetlepels cognac
40 gram ricotta
2 eieren (medium)
75 milliliter kookroom (light)
een snuf nootmuskaat
75 gram pecorino romano (geraspt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
pastadeeg (helft van dit recept)
tomatensaus (helft van dit recept)
bakspray
peper en zout

Bereiding
Blancheer de spinazie, oftewel: Breng een pan water aan de kook. Leg de spinazie er kort in, totdat het geslonken is. Giet het dan snel over in een vergiet en zet verkoel de spinazie onder koud stromend water. Zodra de spinazie is afgekoeld, knijp je er zoveel mogelijk vocht uit en hak je het fijn.

Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en de walnoten. Blus dit af met de cognac en voeg de spinazie toe. Meng de ricotta, de eieren, de kookroom en nootmuskaat door het spinaziemengsel. Ik gebruik hier zelf de Kitchenaid voor (de platte menghaak op een lage snelheid). Voeg er een snuf nootmuskaat en 2/3 deel van de kazen aan toe.

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het pastadeeg goed uit (tot op stand 7 van de Kitchenaid pastaroller). Maak er 12 mooie rechthoeken van (van ongeveer 14 bij 7 cm).
Breng opnieuw een pan met water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook telkens 2 pastavellen 30 seconden lang. Dompel de pasta dan in koud water met een scheutje olijfolie. Let het uitlekken op een schone theedoek. Dek het af met een tweede schone theedoek.

Neem één vel pasta. Leg hierop twee eetlepels van het spinaziemengsel en verspreid dit in de lengte. Rol het (in de lengte) op en leg het pakketje met de naad naar beneden in een (met bakspray) ingevette ovenschaal. Herhaal dit met de overige elf vellen. Giet de tomatensaus over de cannelloni en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak het geheel 25 minuten in de oven.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 705
Vet: 38 gram
Koolhydraten: 58 gram
Eiwit: 33 gram

Wat ik nog kwijt wil
De kazen heb ik besteld via http://www.delekkerstekaas.nl. Echt een aanrader!
Wanneer je pasta over hebt kun je dat prima in een deegbal invriezen. Wanneer je het wil gaan bereiden laat je het ontdooien, kneed je het goed door en maak je er de gewenste pasta van.