vrijdag 21 maart 2014

Recept: Hele forel met groene asperges

Ingrediënten voor 2 personen
2 forellen (schoongemaakt door de visboer)
Olijfolie
2 tenen knoflook, in stukjes
1 citroen in plakjes
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
400 gram groene asperges
Peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis aan de binnen- en buitenkant met peper en zout, het liefst vers uit  de molen. Neem een ovenschaal en besprenkel deze met wat olijfolie. Leg in elke forel twee takjes tijm en een takje rozemarijn. Leg ook twee schijfjes citroen in de vis en twee er op.

Was de asperges en verwijder de achterkanten (schillen hoeft niet!). Snijd de asperges in stukken van ongeveer 5 centimeter. Verdeel de asperges over de ovenschaal (bij de forel).

Zet het geheel vervolgens in de oven. Na 40 minuten zijn de vis en de asperges gaar. Geniet er maar van!

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 281
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 12,5 gram
Eiwit: 31,5 gram

Wat ik nog kwijt wil
Serveer bij deze forel heerlijke cherrypotatoes uit de oven.

Bron
Dit recept is geïnspireerd op het recept 'Hele forel uit de oven', Uit Paulines Keuken
Pauline, dankjewel dat ik dit recept mag plaatsen op mijn blog.