woensdag 26 maart 2014

Recept: Kokoskoek

Ingrediënten voor 30 koekjes
65 gram zachte boter
150 gram lichte of witte basterdsuiker
2 eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram geraspte kokos
2 eetlepels halfvolle melk
ouwel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160° C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hierop alvast 15 ronde velletjes ouwel van 7 cm doorsnee.

Meng alle ingredienten door elkaar (Kitchenaid stand 4 met menghaak gedurende 5 minuten).
Doe het beslag in een spuitzak en spuit op ieder velletje ouwel een kleine toef beslag. Doe dit voorzichtig zodat de ouwel niet verschuift.
Bak het eerste deel van de kokoskoeken in ongeveer 30 minuten goudbruin. Als je nog een bakplaat hebt kun je in de tussentijd het tweede deel van de koekjes gereed maken, zodat ze meteen in de oven kunnen zodra het eerste deel gaar is.

Wat ik verder nog kwijt wil
In dit recept wordt ouwel gebruikt. Dat is lang niet altijd te vinden bij de bakspullen. Je kunt dan snoeppapier van de look-o-look gebruiken. Het leuke hiervan is dat het verschillende kleuren heeft. Woon je in de buurt van Duitsland? Dan wordt ouwel in de supermarkt verkocht in verschillende vormen en maten onder de naam 'Back Oblaten'. 

Ik had al het deeg in één keer gebruikt, waardoor het een grote 'scheurkoek' werd. De smaak is er zeker niet minder om, maar ik adviseer daarom nu om (als je een kleinere oven hebt), de koekjes in twee delen te bakken.

Voedingswaarde per koek
Calorieën: 65
Vet: 4 gram
Koolhydraten: 7,5 gram
Eiwit: 1 gram

Bron
http://bijnanetzolekkeralsthuis.blogspot.nl
Ik heb dit recept gemaakt in het kader van de foodblogswap van maart 2014