vrijdag 21 maart 2014

Recept: Mexicaans pannetje met kip

Mexicaans pannetje

Ingrediënten (voor vier personen)
2 eetlepels olijfolie
350 gram kipfilet, in kleine stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 ui
1 teentje knoflook
200 gram kerstomaatjes
1 blikje rode kidneybonen
1 klein blikje maïskorrels
1 zakje fajita kruidenmix
4 volkoren tortilla's
4 eetlepels geraspte kaas (30+)

Bereiding
Braad de kipstukjes aan in de hete olijfolie. Voeg de groenten toe en bak enkele minuten. Laat de bonen en de maïs uitlekken en spoel het af. Bak het dan 8 minuten mee. Voeg de kruiden toe (met eventueel een heel klein beetje water) en roer het geheel nog even om.
Leg een tortilla in een (licht ingevet) ovenpannetje en schep hierop het kip- en groentenmengsel. Bestrooi het met een eetlepel kaas. Vul zo vier bakjes. Zet de pannetjes nog even in de voorverwarmde oven (op 180 graden) zodat de kaas kan smelten!

Wat ik nog kwijt wil
In plaats van kipfilet zou je ook mager rundergehakt kunnen gebruiken.


Voedingswaarde per persoon (met kipfilet)
Calorieën: 385
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 33 gram
Eiwit: 39 gram

Voedingswaarde per persoon (met mager rundergehakt)
Calorieën: 449
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 33 gram
Eiwit: 35 gram

Dit eenvoudig te bereiden pannetje is lekker met zelfgemaakte guacamole.