vrijdag 21 maart 2014

Recept: Minestrone

Ingrediënten (voor een maaltijdsoep voor 2 personen)
Voor de gehaktballetjes
150 gram mager rundergehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
snuf zout
snuf peper
1 eetlepel vloeibare boter (light)

Voor de soep
200 gram gemengde groenten (zoals ui, prei, paprika en courgette)
400 gram ontvelde tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
750 milliliter water
3 runderbouillonblokjes
2 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
75 gram pasta (gedroogd, naar keuze)

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de soepballetjes (behalve de boter) heel goed door elkaar en rol er gehaktballetjes van.

Bak de balletjes in een soeppan bruin. Voeg de gemengde groenten en de tomatenpuree toe en bak het even door. Voeg dan de tomaten en 750 milliliter water, de bouillonblokjes en de kruiden toe. Laat de soep 15 minuten doorkoken. Aan het einde kun je de pasta toevoegen (houd de bereidingstijd van de pasta aan). Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 473
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 42 gram
Eiwit: 29 gram

Wat ik nog kwijt wil
Dit is een heel gemakkelijk soepje voor als je nog vanalles in huis hebt: Je kan het er bij wijze van spreken allemaal bij doen! Dat is ook de bedoeling van Minstrone zoals de Italianen het maken. Het komt dus allemaal niet heel precies!

Als bijgerecht vind ik het lekker om er brood met kruidenboter bij te serveren. Op die manier heb je écht een volwaardige maaltijd.