woensdag 9 april 2014

Review: Patisse Silver-Top Broodvorm

Patisse is een Nederlandse onderneming, die zich bezighoudt met de productie van een breed assortiment aan kwaliteitsbakvormen. Ik heb van Patisse de mogelijkheid gekregen om diverse producten uit te proberen in mijn keuken. Hierbij wil ik alvast mijn ervaringen over de broodvorm die ik ontvangen heb met jullie delen.

Ten eerste moet je weten dat ik helemaal géén ervaring heb met het bakken van brood. Ik word dan ook even helemaal uit mijn ‘comfort zone’ gehaald! Wat in ieder geval zeker is, is dat wanneer mijn brood mislukt die niet aan de bakvorm hoeft te liggen. Wanneer het brood wel lukt, is naar mijn mening de bakvorm echt fantastisch! 

Even wat meer informatie over de bakvorm: Deze komt uit de Silver-Top lijn van Patisse. Op de verpakking staat dat deze antikleef is. De vorm heeft een lengte van 30 centimeter. Hij voelt zeer solide aan. Hij lijkt op een cakevorm, maar is een stuk steviger.

De broodvorm is online te bestellen via o.a. www.homeandcooking.nl voor €12,80. Op deze site zie ik ook dat hij van koud gewalst staal is gemaakt. Deze informatie is niet via de site van http://www.patisse.nl zelf te vinden, maar zij zijn dan ook geen verkopende partij voor particulieren.

Na het uitzoeken van een recept ga ik vol enthousiasme aan de slag. Brood bakken is een tijdrovend klusje. Het kost vooral veel ‘wachttijd’. Uiteindelijk gaat mijn eerste echt helemaal zelf gebakken brood de oven in. Na enkele minuten besef ik me ineens dat ik de vorm helemaal vergeten ben in te vetten (volgens recept), maar daar is helaas niks meer aan te doen... Op hoop van zegen...

Wanneer het brood uit de oven mag, ben ik dan ook heel benieuwd. Het blijkt dat ik me zorgen heb gemaakt om niets: de brood laat direct los uit de bakvorm. Hij is dus echt anti-kleef! Helemaal super! Het brood smaakt geweldig en deze bakvorm is voor mij zeker een blijvertje. Ik zal zeker vaker zelf brood gaan maken én daarbij gebruik maken van deze vorm!