zaterdag 10 mei 2014

Recept: Edamame sojabonen

Ingrediënten
100 gram Edamame sojabonen (bevroren)
Zeezout
Verse peper

Bereiding
Breng een pannetje water en wat zout aan de kook. Blancheer de bonen door ze drie minuten te koken en dan af te gieten en af te spoelen onder koud, stromend water. Bestrooi ze dan met zout en peper en serveer ze direct (als je ze graag warm wil eten). Je kunt er ook voor kiezen ze eerst af te laten koelen alvorens je ze serveert. 

Wat ik nog kwijt wil
Je eet alleen de bonen. Het beste kun je met je vingers de bonen voorzichtig bijna uit de peul drukken.  Haal dan met je tanden de boon uit de peul. Het is heel simpel om te maken, maar een erg lekker bijgerecht in de Japanse keuken! Daarnaast is het ook een heel gezonde snack, dus wat let je?

Houd je van iets pittiger? Dan kun je ook een beetje chilipoeder toevoegen.

Voedingswaarde per 100 gram
Calorieën: 81
Vet: 4,5 gram
Koolhydraten: 6,5 gram
Eiwit: 8,5 gram