woensdag 28 mei 2014

Recept: Maïssoep

Ingrediënten
1 blik maïs (300 gram)
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
3 lenteuitjes
1 kruidenbouillonblokje
8 deciliter water
1 eetlepel olijfolie
Een snuf peper en zout

Bereiding
Snijd de paprika en de ui in grove stukken en snipper het teentje knoflook. Snijd de lenteui in ringen.
Verhit de olie in een soeppan en bak deze ingrediënten eventjes aan.
Laat de maïs uitlekken, maar vang het maïsvocht op. Voeg de maïs toe aan de groenten en laat het enkele minuten stoven. Voeg daarna het maïsvocht toe en het bouillonblokje. Laat het enkele minuten sudderen.
Voeg het water toe en laat het geheel een half uur zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng het op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor de hele pan
Calorieën: 503
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 65 gram
Eiwit: 14 gram

Bron
www.lekkerhappen.com
Ik heb dit recept gemaakt in het kader van de foodblogswap van mei 2014