vrijdag 20 juni 2014

Recept: Ravioli met courgette en ricottaIngrediënten (hoofdgerecht voor 2 personen, 
voorgerecht voor 4 personen)
Pastadeeg voor 2 personen
300 gram courgette (in blokjes)
100 gram Ricotta
50 gram Parrano (geraspt)
een snufje nootmuskaat
peper en zout naar smaak
1 eetlepel vloeibare boter (light)
1 eetlepel olijfolie extra vergineBereiding
Maak de pasta volgens het basisrecept. Denk eraan dat je het bolletje deeg minimaal een uur moet laten rusten voordat je het gaat verwerken.

Bak de courgette in de boter tot deze mooi zacht is geworden. Maal het (niet al te fijn) in de foodchopper (op stand 2). Laat de courgette een klein beetje afkoelen en roer dan de Ricotta, Parrano, nootmuskaat, peper en zout doorheen. Zet het geheel even in de koelkast, terwijl je begint met het uitrollen van het pastadeeg.

Kneed de pasta nogmaals flink door. Rol de pasta uit tot stand 7. Leg het vel pasta op een licht met bloem (typo '00') bestoven werkblad. Leg verspreid over een helft van het vel enkele hoopjes (een flinke theelepel van het courgette-ricottamengsel. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om je raviolivorm uit te steken! Leg de andere helft van je pastavel voorzichtig over de hoopjes. Druk met je vingers het deeg voorzichtig aan en zorg ervoor dat er geen lucht tussen blijft zitten. Steek de ravioli dan uit en leg het voorzichtig op een bord.

Herhaal deze handelingen totdat alle pasta (en de vulling) op is.

Breng dan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Leg voorzichtig de helft van de ravioli in het kokende water. Vanaf het moment dat het water opnieuw aan de kook is, duurt het 3 minuten voordat de ravioli beetgaar (el dente) is. Ten slotte kook je ook het laatste deel van de ravioli. Besprenkel de bereide ravioli met wat extra vergine olijfolie. Smullen maar!

Wat ik nog kwijt wil
De ravioli heb ik dit keer niet gemaak met de ravioliplaat, maar de vormpjes heb ik gewoon uitgestoken met een koffiekopje. Net zo gemakkelijk! 

Met deze hoeveelheid maakte ik twintig stuks. Als je het als voorgerecht serveert, dan hoef je geen saus toe te voegen. Wil je het als volwaardige maaltijd eten, dan vinden wij er de 'tomaten-gehaktsaus met basilicum' heel erg lekker bij (al is dat niet de saus die er volgens de échte Italianen bij hoort...).

Voedingswaarde voor het geheel (zonder saus)
Calorieën: 850
Vet: 52,5 gram
Koolhydraten: 59 gram
Eiwit: 39 gram