zaterdag 7 juni 2014

Recept: Semifreddo Licor 43

Ingrediënten (voor 12 kleine porties)
250 milliliter slagroom
75 gram witte basterdsuiker
125 gram crème fraiche
125 gram Licor 43
75 gram pure chocolade (50 gram geraspt en 25 gram in kleine stukjes)
100 gram bastognekoeken, grof verkruimeld

Bereiding
Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Mix de de crème fraiche en de Licor 43 er even doorheen.

Spatel aan  de bastognekruimels en chocolade door het slagroommengsel. Neem een siliconen cupcakevorm voor 12 cakejes en verdeel het mengsel hierover. Laat het een nachtje opstijven in de vriezer.  Haal het 15 minuten voordat je het wil serveren uit de vriezer en plaats ze op het serviesgoed waarop je ze gaat uitserveren. Op die manier ontdooit het licht tot een semifreddo.

Voedingswaarde (1 portie)
Calorieën: 229
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 19 gram
Eiwit: 1,5 gram

Wat ik nog kwijt wil
In eerste instantie was ik van plan om ijs te maken van Licor 43. Bij het draaien van het ijs in de ijsmachine wilde het maar niet opstijven... In eerste instantie dacht ik nog dat het aan de mengkom lag, maar eigenlijk kan daar weinig aan kapot gaan (naar mijn idee), aangezien het niks anders is dan een dubbelwandige kom met daarin een bepaalde vloeistof. 

De oorzaak bleek uiteindelijk (natuurlijk) het feit dat alcohol bij een veel lagere temperatuur pas bevriest. Zo laag is de temperatuur van de machine niet! Maar deze semifreddo is zeker niet minder lekker!