donderdag 19 juni 2014

Recept: Tomaten-gehaktsaus met basilicum

Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook (gesnipperd)
300 gram mager rundergehakt
400 gram tomatenstukjes
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 rode peper
2 eetlepels basilicum (in kleine stukjes)

Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Hierna kun je de tomatenstukjes erbij doen en het geheel zachtjes aan de kook brengen. Doe de rode peper (in zijn geheel) bij het mengsel en laat deze 15 minuten zachtjes mee pruttelen.

Verwijder na 15 minuten de rode peper en voeg de basilicum toe. De saus is klaar om te serveren.

Voedingswaarde voor het geheel
Calorieën: 1040
Vet: 69 gram
Koolhydraten: 17 gram
Eiwit: 82 gram