zaterdag 5 juli 2014

Recept: Chinese tomatensoep

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de soep
1 eetlepel vloeibare boter (light)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram kipfilet (in hele kleine reepjes)
1 blik tomatenpuree (140 gram)
1 theelepel sambal manis
800 gram gepelde tomaten
1 liter water
4 schepjes chickenpowder
1 eetlepel natuurazijn
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel rietsuiker
50 gram taugé
2 bosuitjes (in dunne ringen)
Peper en zout

Voor de omelet
1/2 eetlepel vloeibare boter (light)
1 ei (medium)
2 eetlepels halfvolle melk
Peper en zout

Bereiding
Verhit de boter in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook. Bak dan de tomatenpuree en de sambal even mee. Voeg de tomaten toe en breng het geheel rustig aan de kook. Voeg dan het water en de chickenpowder toe. Roer het geheel goed door en breng het opnieuw aan de kook. Laat het tien minuten zachtjes pruttelen.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de omelet. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de omelet. Snijd de omelet in smalle reepjes.

Wanneer de soep tien minuten gekookt heeft, haal je deze van het fornuis om het te pureren. Dit kan je doen in een blender of met een staafmixer. Zet de pan soep daarna opnieuw op het vuur en laat de kipfilet vijf minuten meekoken. Breng de soep op smaak met suiker, azijn en gembersiroop. Voeg aan het einde nog de taugé en de omeletreepjes toe en kook de soep nog twee minuten door. Bestrooi de soep voor het serveren met de ringetjes bosui.

Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 330
Vet: 7 gram
Koolhydraten: 52 gram
Eiwit: 14 gram

Wat ik nog kwijt wil
Dit recept heb ik gemaakt op verzoek van Sevda Gunendi! Geniet er van, Sevda!