maandag 4 augustus 2014

Recept: Club Sandwich


Ingrediënten (voor 4 stuks)
12 sneetjes witbrood
100 gram yogonaise
8 grote slabladeren
4 tomaten, in plakjes
8 plakjes spek
4 plakjes achterham
4 plakjes 30+ kaas
4 gekookte eieren, in plakjes
8 satéprikkers
Zout en peper

Bereiding
Rooster het brood in een broodrooster aan beide kanten, kook de eieren en bak de plakjes spek krokant in een hete pan. Snijd de slablaadjes doormidden.

Leg drie sneetjes brood op een rij. Smeer een halve eetlepel mayonaise op elk sneetje brood. Leg de sla op het eerste sneetje brood. Leg hierop twee plakjes tomaat en de helft van een ei. Breng het op smaak met zout en peper. Leg twee plakjes spek over de tomaten en leg hierop een half plakje ham en een half plakje kaas. Zorg ervoor dat er niet aan de zijkant uitkomt, dan heb je het mooiste resultaat.

Herhaal het bovengenoemde met het tweede sneetje brood. Plaats dit tweede sneetje zorgvuldig op het eerste sneetje, beiden met de belegde kant naar boven. Dek af met het derde sneetje brood, met de mayonaise naar beneden.

Prik twee satéprikkers in de Club Sandwich. Snijd dan met een broodmes voorzichtig de sandwich diagonaal doormidden.

Voedingswaarde per stuk
Calorieën: 528
Vet: 24 gram
Koolhydraten: 47 gram
Eiwit: 26 gram