zaterdag 4 oktober 2014

Aan de bak met Sinterklaas

Met het eerste Grote Sinterklaas Kookboek

Vanaf nu is het eerste kookboek met sinterklaaslekkernijen in Nederland verkrijgbaar. Het Grote Sinterklaas Kookboek, van de hand van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt, beslaat de hele sinterklaastijd. Van het aftellen naar de intocht tot onverwachte recepten met overgebleven chocoladeletters. Naast ruim 100 originele recepten staat het boek bol van bijzondere surprise-ideeën, inspirerende foto’s en gezellige achtergrondverhalen. Met 216 pagina’s en uitgevoerd in rood linnen heeft het kookboek veel weg van het echte grote boek van Sinterklaas. Een boek voor jong en oud, voor iedereen die Sinterklaas een warm hart toedraagt.

Oud en nieuw
Het kookboek is een inspiratiebron voor een heerlijk Sinterklaasfeest, maar veel van de eenvoudige recepten zijn het hele jaar een succes. Alledaagse gerechten hebben een originele sinterklaastwist gekregen en de klassiekers waren nooit eerder zó toegankelijk. Daarmee is het Grote Sinterklaas Kookboek zowel vernieuwend als nostalgisch tegelijk en zo goed als tijdloos. Over timing kan echter geen misverstand bestaan volgens auteur en foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan; ’Nu heel Nederland aan het bakken is geslagen, komt dit boek als geroepen. Het Sinterklaasfeest is één groot bakfeest!’

Recepten
De bekende kruidnoten, taaitaai en banketletters krijgen in dit boek een geheel nieuwe dimensie. Bijzondere recepten zijn o.a. gehaktballen met kruidnootjes en marsepein gemaakt van dadels. Daarnaast passeren diverse moderne varianten de revue, zoals quinoa-kruidnootjes, worstletter en het chocolademelkbuffet. Uiteraard ook veel aandacht voor hartige kost zoals boerenkoolsigaren en de aardappelmijter. Creatief kookwonder Yolanda van der Jagt: ‘Ik heb me laten inspireren door zowel mijn kinderen als mijn eigen jeugd, vandaar dat het een mooie mix is geworden van klassiekers en hedendaagse receptuur’.