vrijdag 28 november 2014

Recept: Bloemkoolsoep

Ingrediënten (voor 4 kommen soep)
1 eetlepel vloeibare boter (light)
150 gram soepgroenten
350 gram bloemkool in roosjes
75 milliliter witte wijn
800 milliliter water
2 groentenbouillonblokjes
peper en zout

Bereiding
Verhit de vloeibaren boter in een pan. Bak hierin 100 gram soepgroenten totdat deze zacht zijn. Voeg de bloemkool toe en roer goed door. Voeg de wijn toe en laat het geheel ongeveer 2 minuten koken. Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe. Breng alles aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg tenslotte de overige soepgroenten toe en kook die nog 10 minuten mee. Breng op smaak met wat peper en zout.

Voedingswaarde per kom
Calorieën: 78
Vet: 2,7 gram
Koolhydraten: 8 gram
Eiwit: 4 gram

Bron
http://www.greatlittlekitchen.nl/recepten/bloemkoolsoep-met-prei/
Ik heb dit recept gemaakt in het kader van de foodblogswap van november 2014