zaterdag 16 januari 2016

Groot talent aan de bak in ‘Hollandse Bakkers’

Amsterdam, 12 januari 2016 – Met de kou in de lucht en knetterend hout in de open haard, is de verleiding om te bakken groot. Bakliefhebbers kunnen, vanaf zondag 7 februari bij 24Kitchen, hun hart ophalen bij het nieuwe programma ‘Hollandse Bakkers’. Hierin laten verschillende bakkers zien, hoe men hún favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kunnen zetten.

Gedurende het programma maakt de kijker wekelijks kennis met één van de acht bakkers die hun meest favoriete gerecht maken. 24Kitchen trekt daar een blik vol talent voor open. Zo zijn Menno de Koning en Sarena Solari, de beste thuisbakkers, te zien. Maar ook Job van Berkel bekend van patisserie Tout en Kees Raat de meester in ijs bereiden, chocolade pionier en oprichter van Metropolitan. Daarnaast maakt de kijker ook kennis met Issa Niemeijer bekend van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer en Cees Holtkamp beroemde patisserier en schrijver van bakboeken. Danny Jansen, vast gezicht en chef van 24Kitchen toont ook zijn bakkunsten.

Hidde de Brabander, die zijn sporen heeft verdiend door zijn brede opleiding in zowel banketbakkerij als in de hoogste gradatie restaurants en eigenaar van patisserie Dreams of Magnolia: “Voor de taart die ik maak in ‘Hollandse Bakkers’ gebruik ik een nieuwe techniek die uniek is en ontwikkeld in Frankrijk. Om op deze manier mijn kennis te mogen delen is voor mij geweldig”.

Over 24Kitchen

24Kitchen is een crossmediaal foodlifestyle-platform en bestaat uit een tv-zender, website en mobiele applicatie ‘recept van de dag’. 24Kitchen zendt inspirerende en vermakelijke food-programma’s uit met zowel Nederlandse chefs als wereldberoemde internationale culinaire gezichten. Koken en het bereiden van eten staat centraal in de programmering, maar er is ook aandacht voor bredere food-thema’s zoals restaurants, reizen en competities. 24Kitchen mocht drie keer op rij de prijs voor zowel beste digitale zender als beste website van het jaar in ontvangst nemen. 24Kitchen is te zien in het basispakket van Ziggo, Caiway, Tele 2 en Delta op kanaal 24, bij Digitenne van KPN op kanaal 23, bij Interactieve TV van KPN op kanaal 22 en Glashart Media op kanaal 247. Ook bij Multivisie TV is 24Kitchen te zien in het basispakket, op kanaal 19. Momenteel is de televisiezender in meer dan zes miljoen huishoudens in Nederland te zien. www.24kitchen.nl

Uitzending:
Vanaf zondag 7 februari om 19.00 uur bij 24Kitchen.